Следвайте Гласове в 61-годишният Светлозар Раянов, който счупи плочата на Паметника

...
Следвайте Гласове в 61-годишният Светлозар Раянов, който счупи плочата на Паметника
Коментари Харесай

Мъжът, счупил плочата на Паметника на Съветската армия: Мотивирах се от речта на Путин

Следвайте " Гласове " в 
61-годишният Светлозар Раянов, който счупи плочата на Паметника на Съветската войска, нито се срами, нито съжалява за постъпката си. Признава обаче, че се опасява, тъй като от през вчерашния ден четял доста крайни мнения по собствен адрес.

" Мотивира ме моята неотстъпчивост към войната. Мотивира ме речта на съветския президент Владимир Путин, който втвърди тона в тази война, както и дейностите на съветската посланичка у нас Елеонора Митрофанова, която сервира цветя на този монумент в навечерието на годишнината от войната. Спонтанно взех решение, че би трябвало да направя нещо, да изразя своите оскърбление и отвращение ", описа пред камерата на NOVA Светлозар Раянов. 
Той работи като преводач от немски език, по специалност е еколог и теоретичен служащ, приключил университета в Дрезден.
Решението за плочата взел непринудено предходната вечер. Казва обаче, че преднамерено не отишъл през нощта, а на идната заран към 9:30 часа.

" Надписът на тази плоча е историческа неистина ", безапелационен е Раянов, който въпреки всичко е наясно, че това е вандализъм. " Съжалявам, че се стигна до такава степен да нямам различен честен избор, с изключение на да го направя. Нямах различен избор. Направих го от морални съображения ", безапелационен е той.
След като блъснал с чук плочата се качил в колата си и потеглил към у дома. Разказва, че 10 минути по-късно получил позвъняване от чиновник на Министерство на вътрешните работи. Признал за стореното, тъй като бил сниман от камери. По молба на служителя на реда Раянов се върнал при паметника, с цел да бъде задържан.
 


Източници: dnes.dir.bg, NOVA, " 24 часа "
 
 
 
 
24 Фев 2023465524 Фев 2023548123 Фев 2023904222 Фев 2023862122 Фев 2023325421 Фев 20234611Коментариnan24 Фев 2023 18:18ч.
малоумен човек.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати йосарян24 Фев 2023 18:23ч.
надали го е направил самичък, единствено под въздействието на гласовете, които кънтят в тиквата му. а в случай че е, прав му път, ориста се е изгаврила задоволително с него. като е подобен ербап, да върви на изток. само че цялата им сбирщина са страхливи шушумиги. дано трепери в този момент, изпросил си го е.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ммм24 Фев 2023 19:19ч.
По-скоро душевен невменяем.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Седерастия, с една дума24 Фев 2023 20:57ч.
Синята умствена проказа.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Оле Отвори Очички24 Фев 2023 21:10ч.
Който счита, че това е художествена самоинициатива е безнадеждно не-остър. Първо - това е провокация в деня в който руснаците честват деня на " Защитника на родината " (или нещо такова) и на второ, само че не по маловажно място това е първи сериозен изстрел в битка за конфигуриране на българския народ против Русия. Сега задачата е да стартира спор по медиите и опит за разлом в националното схващане. Това е ПОДГОТОВКА ЗА ХВЪРЛЯНЕ НА БЪЛГАРИЯ ВЪВ ВОЙНА!!! Нека бъдем разсъдливи и невъзмутими. Това е освен вандалски акт а опит за втълпяване ненавист и нанасяне дълготрайна щета. Този сякаш инцидентен човек, би трябвало да си понесе следствията по закон и да се вкарат по-строги санкции за сходни действия.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Този човек24 Фев 2023 22:27ч.
през днешния ден беше показан по всички медии съвсем като воин.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Внушението беше,24 Фев 2023 22:36ч.
че в работил морално и самоуверено, въпреки и нелегално, и щял да си понесе следствията с достолепие. Това го внушиха медиите.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати рушители на модерна България24 Фев 2023 18:23ч.
Господ: " По плодовете им ще ги познаете - не пораства грозде от тръни и смокиня от репеи ".
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Мария...24 Фев 2023 18:24ч.
Този да отпътува на фронта в украйна
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Зайо Байо24 Фев 2023 18:26ч.
Шок! Щом това прави интелигенцията, какво остава за " простолюдието "! Въпросният, за начало, да бъде наказан да заплати напълно за възобновяване на паметника. При наново действие - по-сериозна присъда! Пфу, отврат!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати читател24 Фев 2023 18:26ч.
" морални съображения " - най-вероятно подтиквани добре с финикийски знаци.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати По специалност " еколог "...24 Фев 2023 18:27ч.
Ясно.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Бай Иван24 Фев 2023 19:38ч.
Сега " моралните му съображения " ще бъдат подхранени с повечко финикийски знаци от антибългарските организации, които го устоят, като " еколог ". Този глупак не знае ли, че в случай че Съветската войска не беше влезнала в България да ни " окупира " през 1944 година, щеше да ни окупира турската войска, както е желал нашия огромен " другар " Уинстън Чърчил. За разлика от Червената войска, тутската войска надали щеше да напусне Бълагрия и този тиквеник в този момент може би щеше да приказва на турски! Такива тъпанари ме отвращават! Мислят се за " интелигенция ", само че са в действителност едни новоеничари!!!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Мария...24 Фев 2023 20:55ч.
Бай Иван, всеки русофоб е и българомразец.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати бензинджия24 Фев 2023 20:55ч.
точно. изхранват се с измислени планове /броят делфинчета у искаро, примерно ;) /, кметове им подмятат по нещо, с цел да не бъдат изнудвани, а и европейската комисия ги подхранва, с цел да са спомагателна спирачка за икономическото развиване на територията. гравитират към жълтопаветните пси.ходесни. жалка история.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Мани делфините в реките, комари по Дунав брояха24 Фев 2023 20:59ч.
Тия не са за на независимост.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Бай Иван24 Фев 2023 21:14ч.
Точно по този начин е и това го знам от първа ръка, тъй като жена ми има една позната, която се изтървала и и споделила, че двамата с мъжа и броели врабчета против възнаграждение!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати предложение към органите по сигурността24 Фев 2023 18:28ч.
Между другото, с цел да сме сигурни, че отново не ни сервират с причинителя, да пуснат видеозаписа от камерата, отразяващ закононарушението, на необятната аудитория.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Като си толкоз морално мотивиран24 Фев 2023 18:31ч.
за какво си се метнал на колата, ами не си изчакал като законопослушен жител да понесеш следствията от постъпката си? Щеше да станеш най-малко воин в очите на слепите. Сега си единствено страхливец, тъй като полицията те разпознала по камерите
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Альоша24 Фев 2023 18:32ч.
Абе, тоя монумент да не би да се употребява скрито за лъчение на съветско въздействие? Да е част от сериозната задгранична инфраструктура на империята. Със сигурност има някакво излъчване, не мога да си обясня другояче фиксацията на цивилизованите ни съграждани.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати forsvaret24 Фев 2023 18:33ч.
Слава на този човек! Браво. 145 г съветско робство стигат. Тотемите на окупаторите ни би трябвало да бъдат отстранени.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати хералдик фашистички24 Фев 2023 18:39ч.
Махай тогава натоффските бази и оръжия от БГ, глупак, те най-малко не са единствено тотеми и убиват непосредствено.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати thenewone24 Фев 2023 18:48ч.
" 145 г съветско робство стигат ". Прайлно! Кого да върнем - агите или херовете?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Мария...24 Фев 2023 18:58ч.
forsvaret, по този начин ли написа в учебниците на сорос?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати XXX24 Фев 2023 20:27ч.
Много дегенерати станахте. В древността са ги унищожавали, по този начин обществото се е пречиствало.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Ще има дератизация24 Фев 2023 21:00ч.
Има оставена незавършена работа още от първия национален съд.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати На остаряла коза яре24 Фев 2023 18:34ч.
" Мъжът ".....Какъв " мъж " е тоя?Ходи ли да стачкува " мъжът " срещу нацизма в уСрайна? Надали! Освен дивотия друго не демонстрира.Тая русофобия ще Ви изяде главите.Нищо не знаят за историята и нищо не желаят да знаят такива.Мрачното средновековие се връща.От 350 години се прави всичко допустимо да се завладее и унищожи Русия и народите там сходно на станалото в америките и Африка. Що си вършиме илюзии. Ако на бе Сталин с решението за бърза рационализация на Съюз на съветските социалистически републики през 1930, щеше да е смачкана. Ако нуклеарното оръжие след 1945 не бе създадено единствено за 5 години дружно с ракетното въоръжение щеше отново да стане същото.Жуков е споделил на Хрушчов-ако не вземем ограничения с нас е свършено.Ще ни унищожат.Хопата с цел да отбрана страната си са жертвали всичко.И страната са въстановявали от руините на 2 международна и защита са градили. То елементарно да се плямпа.Затова колонията тя и кочина неблагодарна и двулична заслужава ориста си на жалка бедна от никого не уважавана буренясала територия.Безродна, затъпяра от чалга корумпирана от 8мия свят.По долна и от някогашните колонии в Африка. Сърбайте си попарите тъпанари! Слава на Русия в правото и дело!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Бай Иван24 Фев 2023 19:53ч.
Много си прав, че сме неблагодарници, а това е един от най-големите грехове! Като чувам по нашите малките екрани, по какъв начин някакви безродници се пробват да ни вдяват, че сами щяли да се освободим от турско иго, та чак се нервирам! Коя от балканските страни сама се е освободила? Нали всичките са се освободили с помощта на Руско-турските войни! А за нас неблагодарните българи, съветската империя особено е почнала война и то без да е задоволително подготвена армията и и след несполучливата Кримска война в която Турция в съюз с нашите европейски " съдружници " Англия и Франция и другата западна сволоч е съумяла да спре Руската империя и по този начин не сме получили свободата си по-рано! И в този момент за признателност ние произвеждаме оръжие и муниции (със същите тези военни фабрики, които руснаците ни построиха ) и ги даваме на украинските нацисти да убиват руснаци! Това, в случай че не е черна непризнателност, какво е? И ние ще си го получим, тъй като Господ забавя, само че не не помни! Лошото е, че ще заплащат нашите деца за греховете на родителите си и най-вероятния сюжет е да изгубим държавността си и да станем още веднъж турска провинция!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Румен Мустафа Радев24 Фев 2023 18:39ч.
Фашисткият изверг, счупил плочата на Паметника на Съветската войска в София Светлозар Раянов е биологичен/духовен правоприемник на тези, които " клаха народа, както и турчин не го е клал "?!.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати жорката24 Фев 2023 18:44ч.
И той като Херострат стана прочут
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати " Спонтанно решил "? Що не се самозапали, обеси и така нататък обществено?24 Фев 2023 18:44ч.
Нашенският Ван Дер Любе? Да, но не!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Иванов24 Фев 2023 18:47ч.
Всъщност нещата са тревожни:ето до каква степен са докарали един сякаш естествен човек нескончаемата и нападателна агитация.А в случай че беше обикновено мислещ човек,изслушал и схванал речта на Путин,щеше да отиде пред Министерския съвет да стачкува за какво членката на най-богатия и либерален съюз България от ден на ден затъва спрямо водещата война Русия.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати проф. Атанас Семов изясни ясно и разбрано:24 Фев 2023 22:08ч.
Езиковите ни учебни заведения създават първокачествени гастарбайтери: работливи, умни, предани на метрополията, подготвени да " бранят " с цената на всичко европейските полезности... А при този немскоговорящ - очевидно се обажда и обидата от " несправедливата " победа над Фюрера... Мъка.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Христо24 Фев 2023 18:48ч.
дебил е тоз...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати " За героя " 24 Фев 2023 18:49ч.
Да не върви по мрачно и където няма камери
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР